- Dostawa pon. - pt.

Pyszna, chrupiąca bagietka wypiekana jest według tradycyjnej receptury, na zakwasie, w rzemieślniczej piekarni. Proste, naturalne składniki bez polepszaczy i barwników zapewniają smaczne, aromatyczne pieczywo.
Mąka pszenna typ 500, mąka pszenna razowa typ 2000, zakwas pszenny, słód jęczmienny, woda, sól
Pachnąca bagietka, wyrabiana z dwóch rodzajów mąki pszennej, według tradycyjnej receptury, zawiera głównie witaminy z grupy B oraz minerały: wapń, żelazo, magnez, potas. Szybko zaspokaja głód i dodaje energii. Tradycja wypiekania bagietki pochodzi z Francji, z czasów Napoleona. Jej specyficzny kształt nie jest przypadkowy. Miała się mieścić w kieszeni francuskiego żołnierza. Świeża, prosto z pieca bagietka, smakuje najlepiej. Wspaniale jako przekąska, z mozzarellą, pomidorem i bazylią. Wybornie na śniadanie, z masłem i konfiturą, a na piknik z serami, oliwkami i winem. Polecamy Wam ten francuski przysmak!
/ szt.
/ szt.
/ szt.
/ szt.
/ szt.
/ szt.
/ szt.
/ szt.