Koszyk
Wysyłka
Razem 0,00 zł
    Bagietka wypiekana według tradycyjnej receptury, smaczna i pachnąca
    Bagietka, idealna na francuskie śniadanie i  lunch do sałaty
    Bagietka, chrupiąca, wypiekana na zakwasie pszennym

Wartości odżywcze

Zawiera m.in.:

Węglowodany - ok. 51 g, (w tym cukry - 1,3 g), tłuszcz - 0,9 g, błonnik - 3,3 g, białko - 8,8 g, sól - 1,1 g

Kaloryczność

ok. 254 kcal / 100 g

Indeks glikemiczny

ok. 65 - średni

Opis produktu

Pyszna, chrupiąca bagietka wypiekana jest według tradycyjnej receptury, na zakwasie, w rzemieślniczej piekarni. Proste, naturalne składniki bez polepszaczy i barwników zapewniają smaczne, aromatyczne pieczywo. 

Składniki

Mąka pszenna typ 500, mąka pszenna razowa typ 2000, zakwas pszenny, słód jęczmienny, woda, sól

Właściwości i zastosowanie

Pachnąca bagietka, wyrabiana z dwóch rodzajów mąki pszennej, według tradycyjnej receptury, zawiera głównie witaminy z grupy B oraz minerały: wapń, żelazo, magnez, potas. Szybko zaspokaja głód i dodaje energii. Tradycja wypiekania bagietki pochodzi z Francji, z czasów Napoleona. Jej specyficzny kształt nie jest przypadkowy. Miała się mieścić w kieszeni francuskiego żołnierza. Świeża, prosto z pieca bagietka, smakuje najlepiej. Wspaniale jako przekąska, z mozzarellą, pomidorem i bazylią. Wybornie na śniadanie, z masłem i konfiturą, a na piknik z serami, oliwkami i winem. Polecamy Wam ten francuski przysmak! 

Pozostałe informacje:

Przepisy
  • Przepis
Zapiekanka warzywna
Zapiekanka warzywna
Trudność wykonania
Czas 40 min + czas pieczenia 40 minut
Czytaj dalej
  • Przepis
Roladki drobiowe z pesto pistacjowym w sosie pomidorowo-jabłkowym
Roladki drobiowe z pesto pistacjowym w sosie pomidorowo-jabłkowym
Trudność wykonania
Czas 45 min
Czytaj dalej
  • Przepis
Pączusie serowe
Pączusie serowe
Trudność wykonania
Czas 15 min + 15 minut smażenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Ciasteczka migdałowe - półksiężyce
Ciasteczka migdałowe - półksiężyce
Trudność wykonania
Czas 35 minut + 15 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Piernik z jabłkiem
Piernik z jabłkiem
Trudność wykonania
Czas 20 minut + 60 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Zapiekany ryż z jabłkiem, cynamonem, miodem i orzechami
Zapiekany ryż z jabłkiem, cynamonem, miodem i orzechami
Trudność wykonania
Czas 25 minut przygotowania + 25 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Ciasto marchewkowe z orzechami
Ciasto marchewkowe z orzechami
Trudność wykonania
Czas 20 minut + 55 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Placuszki z cukinii
Placuszki z cukinii
Trudność wykonania
Czas 20 min + 40 min pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Flaczki z boczniaków
Flaczki z boczniaków
Trudność wykonania
Czas 25 minut + ok.45 minut gotowanie
Czytaj dalej
  • Przepis
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Trudność wykonania
Czas 30 min + 40 min
Czytaj dalej
Poprzedni
Następny
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuj Więcej informacji Odrzuć