Koszyk
  • BIO
  • surprise Do zestawów
    Sok jabłkowy tłoczony, korzenny, podgrzany smakuje podobnie do grzanego wina
    Bio sok z dodatkiem imbiru, cynamonu, goździków, korzenny smak i aromat
    korzeń w soku działa rozkurczowo, likwiduje wzdęcia, działa przeciwbólowo i przeciwbakteryjnie

Wartości odżywcze

Zawiera m.in.:

Węglowodany - 11 g, (w tym cukry - 10 g), białko - 0,1g, tłuszcz - 0,5g, (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1g), sól - 0g

Kaloryczność

44 kcal / 100ml

Okres przydatności do spożycia (liczony od daty produkcji)

18 miesięcy

Opis produktu

Ekologiczny napój jabłkowy z dodatkiem przypraw korzennych, został poddany powolnemu procesowi tłoczenia i pasteryzacji. Tłoczenie odbywa się techniką na zimno co pozwala zachować wszystkie cenne właściwości odżywcze. Wyjątkowy aromat i smak grzanego wina otrzymano po dodaniu do soku jabłkowego przypraw korzennych: goździków, cynamonu i imbiru.

Składniki

Sok jabłkowy bio 99,9%, 0,1% cynamonu bio, goździków bio, imbiru bio, kolendry bio.

Właściwości i zastosowanie

Cudowny smak i aromat soku korzennego bio wspaniale rozgrzeje organizm w chłodne dni. Można go pić w postaci gorącego płynu uzyskując efekt podobny do grzanego wina. Imbir leczy stany zapalne błony śluzowej, jamy ustnej i bóle gardła, działa przeciwko przeziębieniu, katarowi oraz przeciwko infekcji grypowej. Rozrzedza również krew, obniża poziom cholesterolu we krwi i łagodzi dolegliwości reumatyczne. Goździki i cynamon mają właściwości bakteriobójcze i przeciwwirusowe. Pobudzają system odpornościowy organizmu, działają przeciwzapalnie. Sok jabłkowy bio w połączeniu z przyprawami korzennymi jest idealnym źródłem witaminy C, potasu, żelaza, magnezu, miedzi, krzemu, cynku, beta-karotenu, kwercytyny i mnóstwa pektyn. Na zdrowie!!!

Pozostałe informacje:

Przepisy
  • Przepis
Beza Pavlova
Beza Pavlova
Trudność wykonania
Czas 30 min + 90 min pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Ziemniaki faszerowane na grilla
Ziemniaki faszerowane na grilla
Trudność wykonania
Czas 20 minut + 10-15 minut pieczenie
Czytaj dalej
  • Przepis
Grillowane pieczarki portobello z nadzieniem
Grillowane pieczarki portobello z nadzieniem
Trudność wykonania
Czas 20 minut
Czytaj dalej
  • Przepis
Cukinia grillowana
Cukinia grillowana
Trudność wykonania
Czas 10 min
Czytaj dalej
  • Przepis
Babka cytrynowa
Babka cytrynowa
Trudność wykonania
Czas 50 min
Czytaj dalej
Poprzedni
Następny
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuj Więcej informacji Odrzuć