Koszyk
Wysyłka
Razem 0,00 zł
  • Dostawa pon. - pt.
    Chleb pszenno - żytni, bogaty smak i aromat, według tradycyjnej receptury.
    Chleby na zakwasie, pyszne, sycące, aromatyczne, bogate w błonnik
    Chleb pszenno - żytni, tradycyjny, zdrowy wypiek, na zakwasie pszennym
    Chleb pszenno-żytni, bogaty w witaminy z grupy B oraz kwas mlekowy

Wartości odżywcze

Zawiera m.in.:

Węglowodany – ok. 50 g, (w tym cukry – 1,25 g), błonnik – ok. 1,66 g, białko – ok. 6,4 g, tłuszcz – ok. 0,80 g, sól

Kaloryczność

ok. 235 kcal / 100 g

Indeks glikemiczny

ok. 60 - średni

Opis produktu

Chleb pszenno-żytni, bogaty smak i aromat. Wyrabiany z trzech rodzajów mąki na zakwasie pszennym. Produkt bez polepszaczy i barwników, wypiekany według tradycyjnej receptury w rzemieślniczej piekarni. Ma delikatny smak, a po przekrojeniu jest lekko wilgotny.

Składniki

Mąka pszenna typ 750, mąka pszenna razowa typ 2000, mąka żytnia typ 720, zakwas pszenny, woda, sól, płatki owsiane

Właściwości i zastosowanie

Chleb pszenno -żytni powstaje w piekarni rzemieślniczej według tradycyjnej receptury na zakwasie pszennym. Charakteryzuje się wilgotnością, dłużej zachowuje świeżość i zapobiega powstawaniu pleśni na pieczywie. Kwas mlekowy powstały w wyniku fermentacji działa pozytywnie na mikroflorę przewodu pokarmowego, hamuje rozwój bakterii chorobotwórczych i rakowych. Wpływa też na lepsze przyswajanie przez organizm wartości odżywczych i tym samym poprawia jego odporność. Chleb mieszany jest bogatszy w błonnik, który obniża poziom cholesterolu i cukru we krwi, zmniejsza uczucie głodu oraz wpływa na piękny wygląd skóry, wzmacnia włosy i paznokcie. Poza tym pieczywo zawiera głównie witaminy z grupy B, a także m.in.: wapń, fosfor, potas, magnez. Polecamy Waszej uwadze pyszny, zdrowy, pachnący chlebuś! Okraszony płatkami owsianymi wygląda i smakuje niesamowicie!

Pozostałe informacje:

Przepisy
  • Przepis
Zapiekanka warzywna
Zapiekanka warzywna
Trudność wykonania
Czas 40 min + czas pieczenia 40 minut
Czytaj dalej
  • Przepis
Roladki drobiowe z pesto pistacjowym w sosie pomidorowo-jabłkowym
Roladki drobiowe z pesto pistacjowym w sosie pomidorowo-jabłkowym
Trudność wykonania
Czas 45 min
Czytaj dalej
  • Przepis
Pączusie serowe
Pączusie serowe
Trudność wykonania
Czas 15 min + 15 minut smażenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Ciasteczka migdałowe - półksiężyce
Ciasteczka migdałowe - półksiężyce
Trudność wykonania
Czas 35 minut + 15 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Piernik z jabłkiem
Piernik z jabłkiem
Trudność wykonania
Czas 20 minut + 60 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Zapiekany ryż z jabłkiem, cynamonem, miodem i orzechami
Zapiekany ryż z jabłkiem, cynamonem, miodem i orzechami
Trudność wykonania
Czas 25 minut przygotowania + 25 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Ciasto marchewkowe z orzechami
Ciasto marchewkowe z orzechami
Trudność wykonania
Czas 20 minut + 55 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Placuszki z cukinii
Placuszki z cukinii
Trudność wykonania
Czas 20 min + 40 min pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Flaczki z boczniaków
Flaczki z boczniaków
Trudność wykonania
Czas 25 minut + ok.45 minut gotowanie
Czytaj dalej
  • Przepis
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Trudność wykonania
Czas 30 min + 40 min
Czytaj dalej
Poprzedni
Następny
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuj Więcej informacji Odrzuć