- Dostawa pon. - pt.

Chleb pszenno-żytni, bogaty smak i aromat. Wyrabiany z trzech rodzajów mąki na zakwasie pszennym. Produkt bez polepszaczy i barwników, wypiekany według tradycyjnej receptury w rzemieślniczej piekarni. Ma delikatny smak, a po przekrojeniu jest lekko wilgotny.
Mąka pszenna typ 750, mąka pszenna razowa typ 2000, mąka żytnia typ 720, zakwas pszenny, woda, sól, płatki owsiane
Chleb pszenno -żytni powstaje w piekarni rzemieślniczej według tradycyjnej receptury na zakwasie pszennym. Charakteryzuje się wilgotnością, dłużej zachowuje świeżość i zapobiega powstawaniu pleśni na pieczywie. Kwas mlekowy powstały w wyniku fermentacji działa pozytywnie na mikroflorę przewodu pokarmowego, hamuje rozwój bakterii chorobotwórczych i rakowych. Wpływa też na lepsze przyswajanie przez organizm wartości odżywczych i tym samym poprawia jego odporność. Chleb mieszany jest bogatszy w błonnik, który obniża poziom cholesterolu i cukru we krwi, zmniejsza uczucie głodu oraz wpływa na piękny wygląd skóry, wzmacnia włosy i paznokcie. Poza tym pieczywo zawiera głównie witaminy z grupy B, a także m.in.: wapń, fosfor, potas, magnez. Polecamy Waszej uwadze pyszny, zdrowy, pachnący chlebuś! Okraszony płatkami owsianymi wygląda i smakuje niesamowicie!
/ szt.
/ szt.
/ szt.
/ szt.
/ szt.
/ szt.
/ szt.
/ szt.