Koszyk
Wysyłka
Razem 0,00 zł
  • Dostawa pon. - pt.
    Chleb pszenno-żytni, wypieczony, chrupiący, z trzech rodzajów mąki
    Chleb pszenno-żytni, pyszny, tradycyjny, na zakwasie
    Chleby na zakwasie, pyszne, sycące, aromatyczne, bogate w błonnik

Wartości odżywcze

Zawiera m.in.:

Węglowodany - ok. 42,3 g, (w tym cukry - 1,16 g), białko - 9,59 g, błonnik 0,49 g, tłuszcz - 8,45 g, sól - 1,15 g

Kaloryczność

ok. 290,5 kcal / 100 g

Indeks glikemiczny

ok. 70 - wysoki

Opis produktu

Chleb pszenny z prażonym słonecznikiem i sezamem, chrupiący, pachnący, z ziarnami, wypiekany według tradycyjnej receptury w rzemieślniczej piekarni. Na naturalnym, pszennym zakwasie, bez konserwantów i barwników. 

Składniki

Mąka pszenna typ 750, mąka pszenna typ 850, mąka pszenna razowa typ 2000, woda, zakwas pszenny, sól, prażony sezam, prażony słonecznik

Właściwości i zastosowanie:

Prażony słonecznik i sezam w chlebie nadaje mu wyjątkowego smaku i aromatu, chrupkości oraz wzbogaca o wiele wartości odżywczych. Pestki zawierają zdrowe, nienasycone kwasy tłuszczowe, które obniżają poziom cholesterolu we krwi. Nasiona słonecznika i sezamu to też bogactwo witamin z grupy B oraz minerałów m.in.: żelaza, cynku, potasu, które wspomagają pracę trzustki, łagodzą stres i bóle migrenowe, korzystnie wpływają na stan skóry, włosów i paznokci. Chleb pszenny z trzech rodzajów mąk jest zasobny w błonnik pokarmowy, substancję pochodzenia roślinnego, wymiatającą zalegające resztki pokarmowe w naszych jelitach. Pieczywo pszenne jest też mniej sycące i delikatniejsze niż żytnie. Przeznaczone dla osób mających problemy żołądkowe typu refluks lub zgaga. Zapach i smak świeżego pieczywa jest wyjątkowy i niezastąpiony o czym warto się przekonać kupując go w Smakoszyku.

Pozostałe informacje:

Przepisy
  • Przepis
Zapiekanka warzywna
Zapiekanka warzywna
Trudność wykonania
Czas 40 min + czas pieczenia 40 minut
Czytaj dalej
  • Przepis
Roladki drobiowe z pesto pistacjowym w sosie pomidorowo-jabłkowym
Roladki drobiowe z pesto pistacjowym w sosie pomidorowo-jabłkowym
Trudność wykonania
Czas 45 min
Czytaj dalej
  • Przepis
Pączusie serowe
Pączusie serowe
Trudność wykonania
Czas 15 min + 15 minut smażenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Ciasteczka migdałowe - półksiężyce
Ciasteczka migdałowe - półksiężyce
Trudność wykonania
Czas 35 minut + 15 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Piernik z jabłkiem
Piernik z jabłkiem
Trudność wykonania
Czas 20 minut + 60 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Zapiekany ryż z jabłkiem, cynamonem, miodem i orzechami
Zapiekany ryż z jabłkiem, cynamonem, miodem i orzechami
Trudność wykonania
Czas 25 minut przygotowania + 25 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Ciasto marchewkowe z orzechami
Ciasto marchewkowe z orzechami
Trudność wykonania
Czas 20 minut + 55 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Placuszki z cukinii
Placuszki z cukinii
Trudność wykonania
Czas 20 min + 40 min pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Flaczki z boczniaków
Flaczki z boczniaków
Trudność wykonania
Czas 25 minut + ok.45 minut gotowanie
Czytaj dalej
  • Przepis
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Trudność wykonania
Czas 30 min + 40 min
Czytaj dalej
Poprzedni
Następny
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuj Więcej informacji Odrzuć