- Dostawa pon. - pt.

Chleb pszenny z czarnuszką, która nadaje mu specyficzny smak i aromat, wyrabiany jest według tradycyjnej receptury w rzemieślniczej piekarni. Bez polepszaczy i barwników. Z trzech rodzajów mąki pszennej, na zakwasie. Pyszny, pachnący, z chrupiącą skórką.
Mąka pszenna typ 750, mąka pszenna typ 850, mąka pszenna razowa typ 2000, woda, zakwas pszenny, sól, czarnuszka
Chleb pszenny z trzech rodzajów mąk jest zasobny w błonnik pokarmowy i składniki mineralne: potas, magnez, miedź, żelazo i cynk. Im wyższy typ mąki tym więcej wartości odżywczych. Pieczywo pszenne jest też mniej sycące i delikatniejsze niż żytnie. Przeznaczone dla osób mających problemy żołądkowe typu refluks lub zgaga. Chleb z mąki pszennej zawiera sporo sodu, pierwiastka szczególnie polecanego w leczeniu kamieni nerkowych. Niech zapach świeżego chleba rozniesie się po Waszej kuchni i zaprosi domowników na pyszne śniadanie!
/ szt.
/ szt.
/ szt.
/ szt.
/ szt.
/ szt.
/ szt.
/ szt.