Koszyk
Wysyłka
Razem 0,00 zł
  • Dostawa pon. - pt.
  • poland Polskie
    Chleb pszenny z czarnuszką, wyrabiany z trzech rodzajów mąki pszennej
    Chleb pszenny z czarnuszką, pachnący, wypiekany na zakwasie
    Chleby na zakwasie, pyszne, sycące, aromatyczne, bogate w błonnik
    Chleb wzbogacony czarnuszką ma wyjątkowy smak, dodatkowo ziarna wspaniale działają na skórę

Wartości odżywcze

Zawiera m.in.:

Węglowodany - ok. 34,4 g, białko - 6,92 g, błonnik - 1,32 g, tłuszcz - 3,28 g

Kaloryczność

ok. 199 kcal / 100 g

Indeks glikemiczny

ok. 65 - średni

Opis produktu

Chleb pszenny z czarnuszką, która nadaje mu specyficzny smak i aromat, wyrabiany jest według tradycyjnej receptury w rzemieślniczej piekarni. Bez polepszaczy i barwników. Z trzech rodzajów mąki pszennej, na zakwasie. Pyszny, pachnący, z chrupiącą skórką.

Składniki

Mąka pszenna typ 750, mąka pszenna typ 850, mąka pszenna razowa typ 2000, woda, zakwas pszenny, sól, czarnuszka

Właściwości i zastosowanie

Chleb pszenny z trzech rodzajów mąk jest zasobny w błonnik pokarmowy i składniki mineralne: potas, magnez, miedź, żelazo i cynk. Im wyższy typ mąki tym więcej wartości odżywczych. Pieczywo pszenne jest też mniej sycące i delikatniejsze niż żytnie. Przeznaczone dla osób mających problemy żołądkowe typu refluks lub zgaga. Chleb z mąki pszennej zawiera sporo sodu, pierwiastka szczególnie polecanego w leczeniu kamieni nerkowych. Niech zapach świeżego chleba rozniesie się po Waszej kuchni i zaprosi domowników na pyszne śniadanie!

Pozostałe informacje:

Przepisy
  • Przepis
Zapiekanka warzywna
Zapiekanka warzywna
Trudność wykonania
Czas 40 min + czas pieczenia 40 minut
Czytaj dalej
  • Przepis
Roladki drobiowe z pesto pistacjowym w sosie pomidorowo-jabłkowym
Roladki drobiowe z pesto pistacjowym w sosie pomidorowo-jabłkowym
Trudność wykonania
Czas 45 min
Czytaj dalej
  • Przepis
Pączusie serowe
Pączusie serowe
Trudność wykonania
Czas 15 min + 15 minut smażenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Ciasteczka migdałowe - półksiężyce
Ciasteczka migdałowe - półksiężyce
Trudność wykonania
Czas 35 minut + 15 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Piernik z jabłkiem
Piernik z jabłkiem
Trudność wykonania
Czas 20 minut + 60 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Zapiekany ryż z jabłkiem, cynamonem, miodem i orzechami
Zapiekany ryż z jabłkiem, cynamonem, miodem i orzechami
Trudność wykonania
Czas 25 minut przygotowania + 25 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Ciasto marchewkowe z orzechami
Ciasto marchewkowe z orzechami
Trudność wykonania
Czas 20 minut + 55 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Placuszki z cukinii
Placuszki z cukinii
Trudność wykonania
Czas 20 min + 40 min pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Flaczki z boczniaków
Flaczki z boczniaków
Trudność wykonania
Czas 25 minut + ok.45 minut gotowanie
Czytaj dalej
  • Przepis
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Trudność wykonania
Czas 30 min + 40 min
Czytaj dalej
Poprzedni
Następny
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuj Więcej informacji Odrzuć