- Dostawa pon. - pt.

Chleb żytni z ziarnami. Produkt bez konserwantów, polepszaczy, barwników. Powstał z trzech składników: mąki żytniej, zakwasu i soli oraz ziaren: słonecznika, siemienia lnianego, sezamu, maku, czarnuszki. Według tradycyjnej receptury, w rzemieślniczej piekarni. Zdrowy, pyszny, pachnący i świeży. Ma lekko kwaskowy smak, po przekrojeniu jest wilgotny.
Mąka żytnia razowa typ 2000, mąka żytnia typ 720, zakwas żytni, woda, sól, mieszanka ziaren – słonecznik, sezam, mak, czarnuszka, siemię lniane
Chleb żytni z ziarnami jest wypiekany z naturalnego zakwasu, mąki żytniej razowej otrzymanej z pełnego przemiału ziaren i mąki żytniej, której ziarna są mielone kilka razy i następnie przesiewane oraz soli. Chleb zanim zostanie wypieczony, leżakuje nawet kilkanaście godzin. Ziarna słonecznika, maku, siemienia lnianego, sezamu nadają mu wyjątkowego smaku i aromatu. Jest bogaty w błonnik, który przyspiesza trawienie, a także wapń, żelazo i magnez. Dodaje energii, poprawia koncentrację, reguluje ciśnienie tętnicze, wzmacnia zęby i kości, buduje tkankę mięśniową. Regularne spożywanie produktów z dodatkiem mąki żytniej z pełnego przemiału podnosi odporność, wpływa na wytrzymałość organizmu, usuwa z niego metale ciężkie, a także reguluje poziom cholesterolu we krwi. Polecamy Wam pyszne, pachnące, chrupiące pieczywo, każdego dnia w Smakoszyku.
/ szt.
/ szt.
/ szt.
/ szt.
/ szt.
/ szt.
/ szt.
/ szt.