- Premium
- Do zestawów

Przyjmujemy zamówienia codziennie,
złożone do godz. 21:00, realizowane są następnego dnia roboczego
Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.
Dla zamówień do 150 zł koszt dostawy wyniesie 15 zł
Kimchi tradycyjne to niepasteryzowane warzywa w tradycyjnym koreańskim stylu. Produkt jest w 100% wegański na bazie kapusty pekińskiej. Charakterystycznego kwaskowo-ostrego smaku i aromatu nadają mu przyprawy. Należy go przechowywać w lodówce, najlepiej w temperaturze 2 - 6 °C. Spożyć w ciągu 10 dni od otwarcia.
Kapusta pekińska, biała rzodkiew, marchew, jabłko, cebula dymka, imbir, czosnek, papryka, gochugaru (koreańska papryka mielona chili), sos sojowy (nasiona soi, woda, mąka pszenna, sól), sos rybny (ekstrakt z anchois (ryba), sól, cukier), mąka ryżowa, cukier, sól
Sposób sporządzania koreańskiej potrawy sięga ok. XII wieku. Polega na fermentacji warzyw z użyciem czosnku, ostrej papryki, sosu sojowego, pozostawionych w solance przez dłuższy okres czasu, najczęściej koło tygodnia. Podczas procesu powstają żywe kultury bakterii probiotycznych, niezwykle potrzebnych i zdrowych dla naszego organizmu. Bakterie pozytywnie wpływają na nasz układ pokarmowy, wzmacniają odporność, chronią przed chorobami, m.in. nowotworowymi, poprawiają samopoczucie. Poza tym w sfermentowanej kapuście pekińskiej znajdziemy witaminy A i C, oraz żelazo, magnez, fosfor, potas. Te wartości odżywcze pozwalają uznać kimchi za jedno z najzdrowszych dań na świecie. Korzystnie wpływają na wzrok, wzmacniają włosy i paznokcie, poprawiają wygląd skóry, obniżają poziom cholesterolu we krwi, wzmacniają wątrobę i chronią przed wrzodami żołądka. Kimchi jest też popularną potrawą stosowaną w dietach odchudzających, ponieważ jest niskokaloryczna. Przeciętny Koreańczyk zjada 22 kg kimchi rocznie! Serdecznie polecamy zdrowe, sfermentowane warzywa!