Koszyk
Wysyłka
Razem 0,00 zł
  • surprise Do zestawów
    Olej kokosowy, bogaty w witaminy i minerały, przyspiesza gojenie się ran
    Olej kokosowy, do smażenia i pieczenia, do dressingów, deserów, aromatyczny
    Olej kokosowy, bogaty w witaminy i minerały, po podgrzaniu zmienia barwę na jasnożółtą

Wartości odżywcze

Zawiera m.in.:

Węglowodany - 0 g, błonnik - 0 g, białko - 0 g, sól - 0 g, tłuszcze - 92 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 83,7 g, jednonienasycone - 5,5 g, - wielonienasycone - 2,8 g

Kaloryczność

828 kcal / 100ml

Okres przydatności do spożycia (liczony od daty produkcji)

24 miesiące

Opis produktu

Olej kokosowy, olej tłoczony na zimno, w temperaturze nie przekraczającej 40 stopni C. Dzięki tej metodzie, nierafinowany olej zachowuje najwięcej wartości odżywczych. Jest źródłem Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT), które dbają m.in. o zdrową, pięknie wyglądającą skórę i silny układ odpornościowy. Olej kokosowy odznacza się zjawiskowym smakiem i zapachem. Pochodzi z owoców kokosa z rajskich wysp Indonezji. Zmienia swój stan skupienia zależnie od temperatury otoczenia. Należy zabezpieczyć go przed wilgocią i przechowywać w pokojowej temperaturze - idealna to 19°C.

Składniki

Olej kokosowy 100%

Właściwości i zastosowanie

Olej kokosowy, to niezwykły aromat i łagodny smak. Połączenie kwasów tłuszczowych, witamin B,C,E, kwasu foliowego i minerałów, m.in.: żelaza, wapnia i magnezu. Wspomaga walkę z chorobami typu Alzheimer, Parkinson czy padaczką. Wzmacnia układ odpornościowy, łagodzi stany zapalne, poprawia koncentrację i samopoczucie. Szybko zaspokaja głód, zmniejsza apetyt, pomaga spalić kalorie. Ma szerokie zastosowanie w kosmetyce. Silnie nawilża skórę, włosy, paznokcie. Olej z kokosa warto dodać do herbaty, koktajli, smoothie i kawy. Nadaje się do smażenia i pieczenia. Temperatura dymienia oleju wynosi 178 stopni C. Warto spróbować!!!

Pozostałe informacje:

  • Jednostka miary (nadrzędna): szt.

Co zyskasz
stosując

  • Kwas foliowy

    zapobiega wadom rozwojowym płodu i anemii, bierze udział w syntezie kwasów nukleinowych, z których powstaje DNA

  • Kwas laurynowy

    niezwykły, obecny w mleku matki, odpowiedzialny za budowanie odporności u dziecka

  • Witamina B

    poprawia samopoczucie, poprawia koncentrację i pamięć, wpływa na dobry stan skóry, włosów i paznokci

Przepisy
  • Przepis
Zapiekanka warzywna
Zapiekanka warzywna
Trudność wykonania
Czas 40 min + czas pieczenia 40 minut
Czytaj dalej
  • Przepis
Roladki drobiowe z pesto pistacjowym w sosie pomidorowo-jabłkowym
Roladki drobiowe z pesto pistacjowym w sosie pomidorowo-jabłkowym
Trudność wykonania
Czas 45 min
Czytaj dalej
  • Przepis
Pączusie serowe
Pączusie serowe
Trudność wykonania
Czas 15 min + 15 minut smażenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Ciasteczka migdałowe - półksiężyce
Ciasteczka migdałowe - półksiężyce
Trudność wykonania
Czas 35 minut + 15 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Piernik z jabłkiem
Piernik z jabłkiem
Trudność wykonania
Czas 20 minut + 60 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Zapiekany ryż z jabłkiem, cynamonem, miodem i orzechami
Zapiekany ryż z jabłkiem, cynamonem, miodem i orzechami
Trudność wykonania
Czas 25 minut przygotowania + 25 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Ciasto marchewkowe z orzechami
Ciasto marchewkowe z orzechami
Trudność wykonania
Czas 20 minut + 55 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Placuszki z cukinii
Placuszki z cukinii
Trudność wykonania
Czas 20 min + 40 min pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Flaczki z boczniaków
Flaczki z boczniaków
Trudność wykonania
Czas 25 minut + ok.45 minut gotowanie
Czytaj dalej
  • Przepis
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Trudność wykonania
Czas 30 min + 40 min
Czytaj dalej
Poprzedni
Następny
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuj Więcej informacji Odrzuć