Koszyk
Wysyłka
Razem 0,00 zł
  • surprise Do zestawów
    Olej rzepakowy, zdrowy bogaty w witaminę E, dłużej utrzymuje świeżość, doskonały do sałat , sosów
    Olej rzepakowy, bogaty w kwasy omega-3, omega-6, potrzebnymi do prawidłowego wzrostu dzieci

Wartości odżywcze

Zawiera m.in.:

Węglowodany - 0 g, błonnik - 0 g, białko - 0 g, sól - 0 g, tłuszcze - 92 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone -6,4 g, jednonienasycone - 58,9 g, - wielonienasycone - 26,7 g)

Kaloryczność

828 kcal / 100ml

Indeks glikemiczny

niski

Okres przydatności do spożycia (liczony od daty produkcji)

6 miesięcy

Opis produktu

Olej rzepakowy, olej tłoczony na zimno, w temperaturze nie przekraczającej 40 stopni C. Dzięki tej metodzie, nierafinowany olej zachowuje najwięcej wartości odżywczych. Jest źródłem Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych (NNKT), które dbają m.in. o zdrową, pięknie wyglądającą skórę i silny układ odpornościowy. Olej rzepakowy ma neutralny smak i zapach i intensywnie żółty kolor. Produkt przeznaczony jest do stosowania na zimno oraz smażenia i pieczenia. Powinno się go przechowywać w temperaturze 5-10 stopni C, w ciemnym miejscu. Po otwarciu butelki cenny płyn należy trzymać w lodówce. Powinien mieć dobrze zakręconą butelkę ponieważ nie lubi kontaktu z powietrzem i światłem słonecznym.

Składniki

Olej rzepakowy 100%

Właściwości i zastosowanie

Olej rzepakowy zawiera najmniejsze stężenie kwasów nasyconych spośród wszystkich olei roślinnych. Jest bogaty w kwasy omega -3, -6, -9, a także witaminy A,E,K i D. Doskonale obniża poziom szkodliwego cholesterolu we krwi, dba o układ sercowo-naczyniowy, zwalcza wolne rodniki, spowalniając procesy starzenia się. Idealnie nadaje się do wzbogacenia diety najmłodszych. Można go stosować u pociech od 6 miesiąca życia. Wspaniale regeneruje i nawilża skórę oraz włosy. Hamuje powstawanie zmarszczek. Może być wykorzystywany zarówno na zimno, do pieczenia i smażenia. Doskonale nadaje się do sałatek, surówek i majonezu. Do ciast, makaronów, kasz, dań wytrawnych i słodkich. 

Pozostałe informacje:

  • Jednostka miary (nadrzędna): szt.

Co zyskasz
stosując

  • Kwasy Omega-3

    wspomagają pracę serca, poprawiają stan skóry, włosów i paznokci, łagodzą bóle reumatyczne i zapobiegają namnażaniu się komórek nowotworowych

  • Kwasy Omega-6

    obniżają poziom cholesterolu, pozytywnie wpływają na układ krążenia, wątrobę i nerki

  • Beta-karoten

    wspomaga naturalne procesy ochronne skóry, jest filtrem przeciwsłonecznym

Przepisy
  • Przepis
Zapiekanka warzywna
Zapiekanka warzywna
Trudność wykonania
Czas 40 min + czas pieczenia 40 minut
Czytaj dalej
  • Przepis
Roladki drobiowe z pesto pistacjowym w sosie pomidorowo-jabłkowym
Roladki drobiowe z pesto pistacjowym w sosie pomidorowo-jabłkowym
Trudność wykonania
Czas 45 min
Czytaj dalej
  • Przepis
Pączusie serowe
Pączusie serowe
Trudność wykonania
Czas 15 min + 15 minut smażenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Ciasteczka migdałowe - półksiężyce
Ciasteczka migdałowe - półksiężyce
Trudność wykonania
Czas 35 minut + 15 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Piernik z jabłkiem
Piernik z jabłkiem
Trudność wykonania
Czas 20 minut + 60 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Zapiekany ryż z jabłkiem, cynamonem, miodem i orzechami
Zapiekany ryż z jabłkiem, cynamonem, miodem i orzechami
Trudność wykonania
Czas 25 minut przygotowania + 25 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Ciasto marchewkowe z orzechami
Ciasto marchewkowe z orzechami
Trudność wykonania
Czas 20 minut + 55 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Placuszki z cukinii
Placuszki z cukinii
Trudność wykonania
Czas 20 min + 40 min pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Flaczki z boczniaków
Flaczki z boczniaków
Trudność wykonania
Czas 25 minut + ok.45 minut gotowanie
Czytaj dalej
  • Przepis
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Trudność wykonania
Czas 30 min + 40 min
Czytaj dalej
Poprzedni
Następny
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuj Więcej informacji Odrzuć