Koszyk
Cukinia grillowana
Porcja dla
2-3 osób
Czas przygotowania
10 min
Trudność wykonania
Udostępnij:

Cukinia grillowana

Pyszna grillowana, wegetariańska przekąska. Bardzo prosta, pięć składników i krótki czas przygotowania. Można w ten sam sposób przygotować inne warzywa, np. paprykę, bataty, bakłażana, marchewkę.

Sposób przygotowania

Przed pieczeniem cukinię należy dobrze umyć i zamarynować. W marynacie, w lodówce powinna poleżeć około 2 - 3 godzin. Do marynaty można dodać ocet balsamiczny.

  1. Przygotuj cukinię. Następnie pokrój ją na plastry.
  2. Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj oliwę z oliwek, listki tymianku, cytrynę oraz plastry cukinii.
  3. Tak przygotowane warzywo włóż na 2-3 godziny do lodówki.
  4. Zamarynowaną cukinię ułóż na grillu i piecz aż zmięknie.

Możesz w ten sam sposób przygotować inne warzywa i podać je w towarzystwie grillowanego mięsa lub zjeść same z sosem jogurtowo-czosnkowym lub jogurtowo-ziołowym.

Inne przepisy

  • Przepis
Beza Pavlova

Beza Pavlova

Trudność wykonania
Czas 30 min + 90 min pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Zapiekanka warzywna

Zapiekanka warzywna

Trudność wykonania
Czas 40 min + czas pieczenia 40 minut
Czytaj dalej
  • Przepis
Mazurek kajmakowy

Mazurek kajmakowy

Trudność wykonania
Czas 45 min + 20 min pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Roladki drobiowe z pesto pistacjowym w sosie pomidorowo-jabłkowym

Roladki drobiowe z pesto pistacjowym w sosie pomidorowo-jabłkowym

Trudność wykonania
Czas 45 min
Czytaj dalej
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuj Więcej informacji Odrzuć