Koszyk
Grillowane pieczarki portobello z nadzieniem
Porcja dla
1 - 2 osób
Czas przygotowania
20 minut
Trudność wykonania
Udostępnij:

Grillowane pieczarki portobello z nadzieniem

Pieczarka portobello ma duży, ciemny kapelusz przez co dobrze pochłania i zachowuje aromat. Można ją nadziewać warzywami, kaszą, mięsem i serem.

Sposób przygotowania

Pieczarki przed wypełnieniem farszem należy umyć, osuszyć, wyciąć nóżki i delikatnie posolić od strony blaszek. Następnie przez krótką chwilę grillować, aby puściły wodę. Posiekane nóżki grzybowe można usmażyć razem z nadzieniem szpinakowym.

  1. Na patelni podgrzej oliwę z oliwek, wrzuć dobrze umyty szpinak i wyciśnięty przez praskę czosnek. 
  2. Dodaj sól i pieprz do smaku, opcjonalnie gałkę muszkatołową. Nie sól za dużo, ponieważ ser też jest słony.
  3. Wypełnij pieczarki szpinakiem. 
  4. Posyp je świeżo startym parmezanem.
  5. Grilluj, aż ser się rozpuści.
  6. Przed podaniem posyp tymiankiem. Grzyby lubią tymianek.

Pieczarki, w razie niepogody, możesz wypełnić farszem i zapiec w piekarniku na 200°C przez około 20 minut.

Inne przepisy

  • Przepis
Beza Pavlova

Beza Pavlova

Trudność wykonania
Czas 30 min + 90 min pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Zapiekanka warzywna

Zapiekanka warzywna

Trudność wykonania
Czas 40 min + czas pieczenia 40 minut
Czytaj dalej
  • Przepis
Mazurek kajmakowy

Mazurek kajmakowy

Trudność wykonania
Czas 45 min + 20 min pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Roladki drobiowe z pesto pistacjowym w sosie pomidorowo-jabłkowym

Roladki drobiowe z pesto pistacjowym w sosie pomidorowo-jabłkowym

Trudność wykonania
Czas 45 min
Czytaj dalej
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuj Więcej informacji Odrzuć