Koszyk
Wysyłka
Razem 0,00 zł
Placuszki bananowe
Porcja dla
4-6 osób
Czas przygotowania
10 min + 35 minut smażenia
Trudność wykonania
Udostępnij:

Placuszki bananowe

Pyszne, pulchne, pachnące placuszki bananowe to dobra alternatywa na zdrowy, nieprzetworzony deser dla dzieci, drugie śniadanie do szkoły lub piknikowy smakołyk. Można do nich dodać zmielone orzechy lub wiórka kokosowe. Polać musem z ulubionych owoców, np. truskawek lub malin, albo naturalnym miodem.

Sposób przygotowania

Jajka na placuszki możesz wyciągnąć wcześniej z lodówki. 

  1. Trzy sztuki bananów rozetrzyj widelcem lub zmiksuj.
  2. Jedną sztukę możesz pokroić na plastry i dodać do ciasta na sam koniec.
  3. Wszystkie pozostałe składniki zmiksuj i dodaj banany.
  4. Na gorącym tłuszczu układaj placuszki o średnicy 9 -11 cm, według uznania.
  5. Na koniec posyp je cukrem pudrem.

Smacznego! Pychota!

Składniki

Ciasto:

Inne przepisy

  • Przepis
Ciasteczka migdałowe - półksiężyce

Ciasteczka migdałowe - półksiężyce

Trudność wykonania
Czas 35 minut + 15 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Piernik z jabłkiem

Piernik z jabłkiem

Trudność wykonania
Czas 20 minut + 60 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Zapiekany ryż z jabłkiem, cynamonem, miodem i orzechami

Zapiekany ryż z jabłkiem, cynamonem, miodem i orzechami

Trudność wykonania
Czas 25 minut przygotowania + 25 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Ciasto marchewkowe z orzechami

Ciasto marchewkowe z orzechami

Trudność wykonania
Czas 20 minut + 55 minut pieczenia
Czytaj dalej
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuj Więcej informacji Odrzuć