Sery z mleka koziego produkowane są w sposób tradycyjny w gospodarstwie ekologicznym. Mówi się, że mleko kozie jest tak wartościowe, ponieważ kozy są niezwykle zdrowymi zwierzętami. Sery kozie zawierają wszystkie, ważne dla zdrowia wartości odżywcze. Białko, kwas foliowy, witaminy A i B, wapń, potas, fosfor i magnez. Posiadają też więcej aminokwasów egzogennych niż białko krowie i są bogatsze w zdrowe tłuszcze, w tym kwasy omega - 6. Walory zdrowotne powodują, że zwolenników sera koziego przybywa. Polecamy sery kozie dojrzewające, wędzone, naturalne i łagodne twarożki do smarowania pieczywa. Produkty z mleka koziego, świeżego, bez konserwantów, z dodatkiem ziół, tworzą idealne kompozycje z sałatą, pomidorem, szpinakiem, pestkami, orzechami, cukinią, gruszką. Wspaniale smakują w daniach z makaronem, zupach, tartach, sałatkach, pizzy, nadziewanych warzywach. Jeśli chcesz je wypróbować, sklep internetowy Smakoszyk będzie idealnym wyborem.