Koszyk
Wysyłka
Razem 0,00 zł
  • Chwilowo niedostępne
    Twaróg śmietankowy, główne źródło białka, doskonały do pieczywa
    Twaróg śmietankowy, doskonały , aksamitny, na sernik, pieczywo, pastę
    Twaróg śmietankowy, delikatny, wilgotny, świetny na słono i słodko, doskonały do sernika

Wartości odżywcze

Zawiera m.in.:

Węglowodany - 4,2 g (w tym cukry - 2,5 g), białko - 14 g, tłuszcz - 16 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 9,5 g), sól - 0,1 g

Kaloryczność

217 kcal / 100g

Okres przydatności do spożycia (liczony od daty produkcji)

7 dni

Opis produktu

Twaróg śmietankowy, powstaje z pasteryzowanego mleka krowiego ze szczepami bakterii mlekowych, które ścinają białko mleka. Jest miękki, gładki, wilgotny. Polecany zwłaszcza dzieciom ze względu na wyjątkowy smak i aksamitną konsystencję oraz wartość odżywczą.

Składniki

Mleko krowie, kultury bakterii

Właściwości i zastosowanie

Twaróg jest idealny do smarowania pieczywa. Doskonale smakuje w połączeniu ze świeżymi warzywami i owocami, ziołami, miodem, wędzoną rybą i dżemem. Można go wykorzystać jako nadzienie do naleśników, sernika, bułeczek serowych, deserów. Zawiera potrzebne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu tłuszcze, które wykazują działanie przeciwzapalne i pomagają w rozpuszczaniu witamin A,D,E. Twaróg jest bogaty w witaminy A,B, magnez, potas, wapń, sód. Wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego, chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Korzystnie wpływa na włosy, paznokcie i skórę. Zmniejsza poziom cholesterolu, przyspiesza gojenie się ran, chroni wzrok przed kurzą ślepotą. Lizyna, aminokwas egzogenny, składnik twarogu wspomaga koncentrację, zmniejsza ryzyko nadciśnienia i zapobiega zmęczeniu. Zachęcamy do spróbowania pysznego twarożku!!!

Pozostałe informacje:

  • Dodatkowy opis: Waga twarogu ok.300g
  • Jednostka miary (nadrzędna): szt.

Co zyskasz
stosując

  • Magnez

    buduje kości i zęby, odpowiada za kurczliwość mięśni, prawidłowe przewodzenie nerwowe, uczestniczy w syntezie białek

  • Potas

    obniża ciśnienie krwi, poprawia koncentrację, kontroluje pracę nerek i reguluje gospodarkę wodną organizmu

  • Wapń

    jest budulcem kości i zębów, reguluje pracę niektórych hormonów, uczestniczy w krzepnięciu krwi, zwiększa przyswajalność witaminy B12

Przepisy
  • Przepis
Zapiekanka warzywna
Zapiekanka warzywna
Trudność wykonania
Czas 40 min + czas pieczenia 40 minut
Czytaj dalej
  • Przepis
Roladki drobiowe z pesto pistacjowym w sosie pomidorowo-jabłkowym
Roladki drobiowe z pesto pistacjowym w sosie pomidorowo-jabłkowym
Trudność wykonania
Czas 45 min
Czytaj dalej
  • Przepis
Pączusie serowe
Pączusie serowe
Trudność wykonania
Czas 15 min + 15 minut smażenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Ciasteczka migdałowe - półksiężyce
Ciasteczka migdałowe - półksiężyce
Trudność wykonania
Czas 35 minut + 15 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Piernik z jabłkiem
Piernik z jabłkiem
Trudność wykonania
Czas 20 minut + 60 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Zapiekany ryż z jabłkiem, cynamonem, miodem i orzechami
Zapiekany ryż z jabłkiem, cynamonem, miodem i orzechami
Trudność wykonania
Czas 25 minut przygotowania + 25 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Ciasto marchewkowe z orzechami
Ciasto marchewkowe z orzechami
Trudność wykonania
Czas 20 minut + 55 minut pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Placuszki z cukinii
Placuszki z cukinii
Trudność wykonania
Czas 20 min + 40 min pieczenia
Czytaj dalej
  • Przepis
Flaczki z boczniaków
Flaczki z boczniaków
Trudność wykonania
Czas 25 minut + ok.45 minut gotowanie
Czytaj dalej
  • Przepis
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
Trudność wykonania
Czas 30 min + 40 min
Czytaj dalej
Poprzedni
Następny
Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuj Więcej informacji Odrzuć