

Przyjmujemy zamówienia codziennie,
złożone do godz. 21:00, realizowane są następnego dnia roboczego
Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 150 zł.
Dla zamówień do 150 zł koszt dostawy wyniesie 15 zł
Twaróg śmietankowy, powstaje z pasteryzowanego mleka krowiego ze szczepami bakterii mlekowych, które ścinają białko mleka. Jest miękki, gładki, wilgotny. Polecany zwłaszcza dzieciom ze względu na wyjątkowy smak i aksamitną konsystencję oraz wartość odżywczą.
Mleko krowie, kultury bakterii
Twaróg jest idealny do smarowania pieczywa. Doskonale smakuje w połączeniu ze świeżymi warzywami i owocami, ziołami, miodem, wędzoną rybą i dżemem. Można go wykorzystać jako nadzienie do naleśników, sernika, bułeczek serowych, deserów. Zawiera potrzebne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu tłuszcze, które wykazują działanie przeciwzapalne i pomagają w rozpuszczaniu witamin A,D,E. Twaróg jest bogaty w witaminy A,B, magnez, potas, wapń, sód. Wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego, chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Korzystnie wpływa na włosy, paznokcie i skórę. Zmniejsza poziom cholesterolu, przyspiesza gojenie się ran, chroni wzrok przed kurzą ślepotą. Lizyna, aminokwas egzogenny, składnik twarogu wspomaga koncentrację, zmniejsza ryzyko nadciśnienia i zapobiega zmęczeniu. Zachęcamy do spróbowania pysznego twarożku!!!
buduje kości i zęby, odpowiada za kurczliwość mięśni, prawidłowe przewodzenie nerwowe, uczestniczy w syntezie białek
obniża ciśnienie krwi, poprawia koncentrację, kontroluje pracę nerek i reguluje gospodarkę wodną organizmu
jest budulcem kości i zębów, reguluje pracę niektórych hormonów, uczestniczy w krzepnięciu krwi, zwiększa przyswajalność witaminy B12