Koszyk
Wysyłka
Razem 0,00 zł

Z farmy

Większość z nas zapomniała już jak smakuje prawdziwy ser bez polepszaczy smaku. Jednak nie jesteś skazany wyłącznie na sklepowy nabiał niskiej jakości. W naszej ofercie znajdziesz sery naturalne produkowane w sposób tradycyjny przez rzemieślników, wyłącznie z wykorzystaniem naturalnych właściwości mleka i bakterii fermentacji mlekowej. Proponujemy aromatyczne, wyraziste w smaku polskie i zagraniczne sery produkowane nie tylko z mleka krowiego, ale także koziego i owczego. Jeżeli więc tęsknisz za smakiem i aromatem prawdziwego twarogu lub oscypka, koniecznie zapoznaj się z naszą ofertą. 

Lubisz prawdziwy włoski parmezan, długo dojrzewający, żółty ser holenderski lub grecką fetę? Kliknij  koniecznie na stronę Smakoszyka.

Pyszne i aromatyczne sery naturalne

Sery produkowane ze świeżego mleka krowiego, koziego, owczego zachwycą każdego smakosza, niepowtarzalnym aromatem, różnorodnością smaków  i konsystencji. Polecamy sery wędzone, twarogowe, dojrzewające, z dodatkiem ziół, m.in.: czarnuszki, kozieradki, cząbru, czosnku niedźwiedziego. Delikatne, rozpływające się w ustach, sery twarogowe nadające się do wypieków, różnego rodzaju klusek, nadzienia do pierogów, będą wspomnieniem cudownych wakacji u babci. Dojrzewające, leżakujące w odpowiednich warunkach pod specjalnym nadzorem, twarde, o bogatym smaku, świetnie pasujące do wina lub piwa, zaspokoją wykwintne gusta. Wędzone, w dymie z drewna drzew owocowych, w smaku lekko słone, wspaniale sprawdzą się na ogrodowe przyjęcie przy grillu. 

Poznaj pyszne sery ekologiczne

Sery rzemieślnicze dostępne w naszym sklepie są produkowane przez lokalnych rolników zgodnie z tradycyjnymi metodami. Nie ma w nich żadnych sztucznych dodatków, dlatego można o nich śmiało powiedzieć, że są to sery ekologiczne. Kupisz u nas sery bio najwyższej jakości, produkowane z mleka zwierząt wypasanych na naturalnych, ekologicznych łąkach, ze zdrowym, czystym mikroklimatem.

Wszystkie produkty z mleka  pochodzą z miejsc ekologicznych, cieszących się zdrowym, czystym mikroklimatem. Mleko z którego pochodzą sery jest niepasteryzowane, świeże, bogate w mikroorganizmy. Należy przypomnieć, że odporność naszego organizmu zależy od prawidłowo rozwijającej się mikroflory jelitowej. Buduje ją żywność, którą spożywamy. Im mniej jest przetworzona, tym lepszy i bogatszy jest jej skład, w niezbędne dla nas mikroorganizmy. Lepiej nasz organizm broni się przed patogenami, mamy lepszy nastrój, skutecznie pozbywamy się toksyn. Mleko i produkty mleczne mają w swoim składzie białko, laktozę, tłuszcz, witaminy, m.in.: A, B, D, wapń, potas. Wapń buduje nasze kości, reguluje pracę serca i układu krążenia, witamina D wpływa na gęstość mineralną kości, witamina A buduje naszą odporność i wpływa na proces widzenia. 

Polecamy duży wybór nabiału w smakoszyku. Zachęcamy do próbowania, odkrywania różnych smaków naszych serów.

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuj Więcej informacji Odrzuć