- BIO

Większość z nas zapomniała już jak smakuje prawdziwy ser bez polepszaczy smaku. Jednak nie jesteś skazany wyłącznie na sklepowy nabiał niskiej jakości. W naszej ofercie znajdziesz sery naturalne produkowane w sposób tradycyjny przez rzemieślników, wyłącznie z wykorzystaniem naturalnych właściwości mleka i bakterii fermentacji mlekowej. Proponujemy aromatyczne, wyraziste w smaku polskie i zagraniczne sery produkowane nie tylko z mleka krowiego, ale także koziego i owczego. Jeżeli więc tęsknisz za smakiem i aromatem prawdziwego twarogu lub oscypka, koniecznie zapoznaj się z naszą ofertą.
Lubisz prawdziwy włoski parmezan, długo dojrzewający, żółty ser holenderski lub grecką fetę? Kliknij koniecznie na stronę Smakoszyka.
Sery produkowane ze świeżego mleka krowiego, koziego, owczego zachwycą każdego smakosza, niepowtarzalnym aromatem, różnorodnością smaków i konsystencji. Polecamy sery wędzone, twarogowe, dojrzewające, z dodatkiem ziół, m.in.: czarnuszki, kozieradki, cząbru, czosnku niedźwiedziego. Delikatne, rozpływające się w ustach, sery twarogowe nadające się do wypieków, różnego rodzaju klusek, nadzienia do pierogów, będą wspomnieniem cudownych wakacji u babci. Dojrzewające, leżakujące w odpowiednich warunkach pod specjalnym nadzorem, twarde, o bogatym smaku, świetnie pasujące do wina lub piwa, zaspokoją wykwintne gusta. Wędzone, w dymie z drewna drzew owocowych, w smaku lekko słone, wspaniale sprawdzą się na ogrodowe przyjęcie przy grillu.
Sery rzemieślnicze dostępne w naszym sklepie są produkowane przez lokalnych rolników zgodnie z tradycyjnymi metodami. Nie ma w nich żadnych sztucznych dodatków, dlatego można o nich śmiało powiedzieć, że są to sery ekologiczne. Kupisz u nas sery bio najwyższej jakości, produkowane z mleka zwierząt wypasanych na naturalnych, ekologicznych łąkach, ze zdrowym, czystym mikroklimatem.
Wszystkie produkty z mleka pochodzą z miejsc ekologicznych, cieszących się zdrowym, czystym mikroklimatem. Mleko z którego pochodzą sery jest niepasteryzowane, świeże, bogate w mikroorganizmy. Należy przypomnieć, że odporność naszego organizmu zależy od prawidłowo rozwijającej się mikroflory jelitowej. Buduje ją żywność, którą spożywamy. Im mniej jest przetworzona, tym lepszy i bogatszy jest jej skład, w niezbędne dla nas mikroorganizmy. Lepiej nasz organizm broni się przed patogenami, mamy lepszy nastrój, skutecznie pozbywamy się toksyn. Mleko i produkty mleczne mają w swoim składzie białko, laktozę, tłuszcz, witaminy, m.in.: A, B, D, wapń, potas. Wapń buduje nasze kości, reguluje pracę serca i układu krążenia, witamina D wpływa na gęstość mineralną kości, witamina A buduje naszą odporność i wpływa na proces widzenia.
Polecamy duży wybór nabiału w smakoszyku. Zachęcamy do próbowania, odkrywania różnych smaków naszych serów.