Koszyk
Wysyłka
Razem 0,00 zł

Ze słoja

Warzywa i owoce są wdzięcznym produktem na przetwory. Duży wybór przetworów w smakoszyku zaspokoi gusta niejednego podniebienia. W tradycji polskiej ten sposób przechowywania i produkcji żywności jest w dalszym ciągu kultywowany. Przetwory niskocukrowe trzeba pasteryzować. Polega to  na podgrzaniu produktów w szczelnie zamkniętym naczyniu, a następnie schłodzeniu. Proces ten pozwala zachować wysokie wartości odżywcze i długą trwałość. Zbadano, że np. likopen w pomidorach, czy beta-karoten w marchewce jest lepiej przyswajany z produktów pasteryzowanych niż ze świeżo wyciśniętych. Taki sposób przetwarzania owoców i warzyw jest doskonałą alternatywą dla wszystkich stosujących dietę wegańską wykluczającą produkty pochodzenia zwierzęcego. 

Polecamy przetwory z owoców i warzyw bez konserwantów, wypełniaczy, emulgatorów, barwników. 100 procent naturalne. Owocowe świetnie sprawdzą się do wypieków, naleśników, nawet mięs czy serów, np. żurawina. Warzywne, tarty chrzan, czy buraczki z chrzanem, również będą doskonałym dodatkiem do mięs, ziemniaków, kasz, faszerowania jajek. Owoce w syropie , polecane w smakoszyku, cytryny z miodem, imbirem, miętą dodane do herbaty, potraw słodkich, ale także mięsnych wzbogacą  ich smak i nadadzą niepowtarzalny aromat.

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuj Więcej informacji Odrzuć